Návod na odstranění nežádoucích skvrn při sublimačním tisku

Návod na odstranění nežádoucích skvrn při sublimačním tisku
ReklamniTechnologie.cz - 25. 5. 2015 , sekce: Sublimační tisk

V tomto článku Vám poradíme, jak vyřešit problém pokud Vaše sublimační tiskárna špiní papír nebo dělá skvrny.

Sublimační tiskárny obvykle dělají skvrny nebo špiní papír z těchto důvodů:

 
  1. Pokud sublimační tiskárna dělá velké kaňky, znamená to, že je příliš mnoho inkoustu v napájecím systému a/nebo jsou externí nádržky příliš vysoko, případně je to kombinace obou příčin.

    Řešení:
    Pokud máte externí napájení výše než tiskové kazety, dejte napájení na úroveň tiskové hlavy. Můžou být i o něco níže. Odvzdušnit tiskové kazety můžete pomocí injekční jehly se stříkačkou. Postup je sepsán v článku Návod pro údržbu. Když máme hotovo, stačí 2 - 3 čištění tiskové hlavy a je po problému.

  2. Jemné skvrnky na nepravidelných místech jsou způsobeny zvlněným papírem nebo nadměrnou vlhkostí papíru, která zvlnění způsobuje, nebo křivým vložením papíru do podavače.

    Řešení:
     Skladujte papír na suchém a teplém místě, nezapomeňte papír do podavače vkládat správně a pečlivě, bez mezer, přesně podle jeho formátu.

  3. Jestliže vaše sublimační tiskárna i nadále dělá skvrny (i když jste udělali vše podle uvedených instrukcí)?
    Stává se, že je příčinou nevhodná předloha, tzn. obsahuje příliš mnoho informací v souboru, nebo je soubor tak velký, že je tiskárna zahlcena informacemi a na papíře zanechá tolik inkoustu, že je papír až zalitý inkoustem, zvlní se a dojde k dvojímu efektu – zaprvé se inkoust nestihne vsáknout do papíru a tisková hlava se při dalším přejezdu dotkne nevsáklé kapky a rozmaže ji, nebo se papír tak zvlní vlhkem, že se bude dotýkat tiskové hlavy při přejezdu nad papírem a výsledek bude vypadat, jako by tisková hlava zamazala papír. Bývá to dobře patrné už během tisku, kdy je papír ještě mokrý a schne při tisku před očima.

    Řešením je prostě zmenšit velikost tisknutého souboru v DPI, nebo snížit kvalitu tisku v nastavení tiskárny, nebo využít funkci rychlého tisku a v nastavení tisku nastavit normální typ papíru.

    Pamatujte také, že čím častěji se takto tiskárna špiní, tím více je uvnitř zanesená částečkami papíru, prachem apod., takže i když máte už vše ideálně nastavené, je třeba tiskovou hlavu zespoda, čisticí „lízátko“ a dokovací stanici očistit od veškerých nečistot.

  4. Rohy papíru: často se stává, že si tiskárna podá papír a hned na začátku tisku při prvním přejezdu tisková hlava zachytí o růžek papíru a zahne jej, což v rohu papíru hned na začátku udělá kaňku, a potom postupně špiní celý papír.

    Řešení: Proto je velmi důležité, abychom při vkládání papíru do podavače velmi zlehka ohnuli rohy papíru směrem dolů.

  5. Velmi, velmi zřídka se nám stane, že kvůli otřesům či poškození při převozu se „rozšteluje“ pozice tiskové hlavy vůči papíru (je příliš nízko). Vyzkoušeli jsme všechna výše uvedená opatření, ale hlavice stále maže papír.

    Řešení: V tom případě je třeba ji nastavit zpět do správné pozice. Zákazníci si s takovým přenastavením obvykle sami neporadí a tiskárnu je nutné poslat k servisu.

Když vám ani tento návod nepomůže k odstranění nežádoucího ušpinění či skvrn při tisku je čas na výměnu vašeho tiskového zařízení. 

Pokud se rozhodnete vyměnit svoji tiskárnu za novější a spolehlivější model, rádi vám pomůžeme vybrat tu pravou, která bude u vás šlapat jako hodinky. Projděte si naši kategorii Sublimační tiskárny a pokud si stále nebudete jistí, klidně nám zavolejte, pošlete email a vše spolu vyřešíme.

Vše co potřebujete pro sublimaci najdete u nás.

 

Líbil se vám tento článek? Doporučte ho svým přátelům.

Komentáře

95 % zákazníků doporučuje náš obchod

Milí ochotní lidé, super spolupráce. Když nevíte, rádi poradí. Obchod doporučuji.

Ověřený zákazník, včera

Výhody e-shopu:

  • Rychlé vyřízení objednávky
Ověřený zákazník, před 4 dny

Řezací fólie od jednoho metru s rychlým dodáním

Ověřený zákazník, 31. 03. 2024

Výhody e-shopu:

  • Rychlost dodání
  • Skvělá technická podpora
Ověřený zákazník, 30. 03. 2024

Proč nakupovat u nás

  • Nabízíme vám široký sortiment vyzkoušených produktů
  • Specializujeme se na reklamní agentury
  • Rozumíme problémům v tomto oboru
  • Všechny stroje máme opravdu skladem
  • Při potížích poskytujeme odbornou podporu
  • Postaráme se o servis i náhradní díly
  • Máme spoustu spotřebního materiálu za super ceny

Další informace

Novinky a slevy na Váš e-mail:
Porovnat zboží 0