Znovuplnitelné kazety

Znovuplnitelné kazety
Jan Krupa - 5. 12. 2017 , sekce: Tiskárny Epson a Ricoh - inkousty FotoRite (CityInk)

Co jsou to znovuplnitelné kazety a jak s nimi nakládat? Jak naplnit znovuplnitelnou kazetu? CISS

Plnicí inkoustové kazety, stejně jako originální nebo kompatibilní kazety, přicházejí v různých tvarech a velikostech, ale všechny pracují podle přibližně stejných principů. Každá kazeta má dva vstupy. Jeden vstup pro inkoust, jeden pro vzduch a jeden regulovaný výstup, který tiskárně nepřetržitě dodává inkoust. Většina kazet má dnes také mikročip, který komunikuje s tiskárnou, a říká, že je v tiskárně nainstalována kazeta. Podíváme se na každou z těchto funkcí. 

Plnění inkoustových kazet

Každá znovuplnitelná kazeta má otvor pro plnění inkoustu. Většina kazet je dodávána se stříkačkami a tupými jehlami, což celý proces usnadňuje a metoda je poměrně jednoduchá: stačí vyjmout zátku z kazety, naplnit kazetu inkoustem a uzavřít.

Vždy vyplňte kazetu rozumně a pravidelně. Suchá kazeta může poškodit tiskové hlavy.

 

Přívod vzduchu u plnicích inkoustových kazet

Vzhledem k tomu, že tiskárna používá inkoust z kazet, je důležité, aby se do zásobníku dostal vzduch. Tím dojde k použití inkoustu. Pokud se do kazety vzduch nedostane, vystavujete se riziku způsobení podtlaku v kazetě - to bude znamenat, že se tiskárna snaží správně čerpat inkoust a vy skončíte s nekvalitními výtisky. Na originální kazetě bude váš vstup vzduchu uzavřen žlutou páskou. Před vložením kazety do tiskárny ji nezapomeňte sejmout. S opětovně plnitelnou kazetou může být buď páska nebo malá zátka.

Mikročipy plnicích kazet

Téměř všechny tiskárny na trhu dnes používají mikročipy v kazetách proto, aby odhadly zbývající hladinu inkoustu a zkontrolovaly, zda jsou v tiskárně instalovány správné kazety. To také znamená, že originální kazety nelze znovu použít, protože čip bude tiskárnu informovat o tom, že je kazeta prázdná.

Plnicí kazety jsou na druhé straně vybaveny automatickými čipy. Pokud je kazeta hlášena úplně prázdná, vyjmutí, opětovné naplnění a opětovné vložení kazety do tiskárny způsobí opětovné hlášení kazety.

Další výhody znovuplnitelných kazet

Originální inkoustové kazety jsou obvykle vyrobeny z černého plastu, takže nevidíte, kolik inkoustu je skutečně obsaženo v kazetách, které kupujete (v některých kazetách je to jen 1,5 ml). Naše plnitelné kazety jsou vyrobeny z průhledného plastu, takže můžete snadno vidět obsah kazety i při jejím plnění.

Pokud je pravá inkoustová kazeta prázdná, většina lidí (85 %) ji hodí do koše. Náplně jsou pak odeslány na skládku, kde může trvat 450 - 1000 let, než se rozloží! Použití plnitelných kazet po celou dobu životnosti tiskárny (neexistuje žádný limit, kolikrát si můžete naplnit kazety) může ušetřit obrovské množství odpadního plastu a ušetřit obrovské množství peněz nehledě na nezanedbatelný přínos ekologii provozu.

Líbil se vám tento článek? Doporučte ho svým přátelům.

Komentáře

97 % zákazníků doporučuje náš obchod

Výhody e-shopu:

  • Rychlost
Ověřený zákazník, před 2 dny

Výhody e-shopu:

  • Vše OK
Ověřený zákazník, 19. 03. 2024

Výhody e-shopu:

  • Pěkné zboží
Ověřený zákazník, 17. 03. 2024

Výhody e-shopu:

  • Rychlost
  • Cena
Ověřený zákazník, 15. 03. 2024

Proč nakupovat u nás

  • Nabízíme vám široký sortiment vyzkoušených produktů
  • Specializujeme se na reklamní agentury
  • Rozumíme problémům v tomto oboru
  • Všechny stroje máme opravdu skladem
  • Při potížích poskytujeme odbornou podporu
  • Postaráme se o servis i náhradní díly
  • Máme spoustu spotřebního materiálu za super ceny

Další informace

Novinky a slevy na Váš e-mail:
Porovnat zboží 0