Vážení zákazníci,

ve středu 1. 5. a 8. 5. 2024 máme z důvodu státního svátku zavřeno.

Objednávky přijaté v tomto termínu budou postupně zpracovány následující pracovní dny.

Děkujeme za pochopení.

Hrnky - problémy s vypalováním černé barvy

Abychom dosáhli skutečně syté černé barvy, nastavíme tiskárnu na typ papíru EPSON matte, nejvyšší kvalita tisku a v záložce více možností (more options), tam, kde je nastavení barev, klikáme na zvláštní (nestandardní) nastavení, potom pokročilé nastavení, a když se nám otevře nové okno, změníme nastavení na nastavení barev, potom měníme EPSON VIVID na Adobe RGB, kontrast +15, sytost -15, potom uložíme a zatrhneme rychlý tisk, takže tiskárna takto tiskne čerň pouze černým inkoustem a neskládá černou z jiných barev. Celý postup nastavení tiskárny naleznete v tomto článku.

Jak řešit nedostatečné vypálení černé při sublimačním tisku?

Prohlédněte si fotky našich zkoušek v příloze. Jsou to tři vypálené hrnky při stejném nastavení tisku na tiskárně. Totožné hrnky, totožná doba zahřívání atp., změnil se pouze papír:

Ten nejsvětlejší potisk je ze standardního papíru Z88 Best Sub, jedná se o nepotahovaný rychleschnoucí papír, kde inkoust proniká dovnitř papíru a při sublimaci se všechen nepřenese, zato je po tisku okamžitě suchý a může se ihned aplikovat. Takový papír se nejvíce hodí na fotky, kdy je pokrytí inkoustem 20-30 % nebo na světlá pozadí a obrázky, kde je hodně tonálních přechodů atp. V tom případě je kvalita dostatečná. V případě, že je na předloze hodně různých světlých barev, tak i kdyby to někde bylo nedostatečně vypálené, lidským okem se to nepozná.

Pokud ale chceme udělat z bílého hrnku černý, kde je pokrytí inkoustem 100 %, je každý nedostatek hned vidět a na takto obtížné tisky standardní papír na fotky Z88 Best Sub nebude stačit. Je třeba použít papíry potahované SZ88, u nichž inkoust neproniká do struktury papíru, z větší části zůstává na povrchu a po vytištění musí chvíli schnout před dalším aplikováním. Na naší fotografii je výsledek vidět na prostředním hrnku - z hybridního papíru SZ88.

Ten vpravo je z nejdražšího papíru TexPrint HR. Sytá a jednolitá pozadí jsou nejúplnější a nejhezčí z hybridního papíru, z TexPrintu je to taky hezké, ale není to vyplněné na 100 %, zato ale TexPrint zachytí i nejdrobnější detaily obrázku a přináší HD kvalitu, která občas hybridnímu papíru chybí.

Hodnocení obchodu
4.8 790 hodnocení
Doporučuje
  • rychlost dodání
  • ochota
  • výborná komunikace
Nemám co vytknout. Jsem naprosto spokojena
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
Rychlé dodání a výborná komunikace a zpětná vazba.
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Skvělý servis
Skvělá informovanost a skvělý servis
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • rychlost dodání
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
Rychlé jednání...
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Rychlost dodání
  • Kvalita výrobku
  • Skvělá komunikace
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
Milí ochotní lidé, super spolupráce. Když nevíte, rádi poradí. Obchod doporučuji.
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Rychlé vyřízení objednávky
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • můžu objednat zboží které není skladem
  • téměř žádná komunikace
  • dodržení termínu dodání - nedodání
Tentokráte nespokojen, objednané a zaplacené zboží, sice bylo deklarováno s dodáním 4 - 6 týdnů , ale žádná komunikace a zboží ....? a termín vypršel.
Ověřený zákazník heureka.cz