Moje sublimační tiskárna - Začínáme

Moje sublimační tiskárna - Začínáme
Jan Krupa - 18. 8. 2019 , sekce: Tiskárny Epson - inkousty J-Next (J-Teck)

Gratulujeme, právě jste si zakoupili Vaši novou sublimační tiskárnu. Po doručení balíku kurýrní přepravou balík zkontrolujte, zda nedošlo při přepravě k poškození balíku a jeho obsahu. Zjevné poškození ihned nafoťte a kontaktujte přepravce a naši firmu. Nejlépe pozdržte řidiče přepravní služby a sepište s ním protokol o poškození.

 
Obsah balení:
  • Tiskárna Epson
  • USB kabel
  • Napájecí kabel
  • Externí napájení CISS (není součástí tiskáren s tankovým systémem)
  • Příručka
  • Instalační CD s ovladači tiskárny
Tiskárnu vybalte z balíku. Položte ji na prostorné místo. Zkontrolujte zda není v tiskárně nebo v balíku uniklý inkoust z externího napájení.
 
Před první spuštěním zkontrolujte uzavření externího napájení. Všechny vršky na velké nádobce musí být uzavřeny. Uchopte velkou nádobku pevně do rukou a pomalým otočením o sto osmdesát stupňů promíchejte inkoust. Pokud inkoust v nádobce zpění, nechejte jej odstát.
 
Nyní otevřete na velké nádobce všechny vršky. Dojde tak k vyrovnání hladin inkoustu. Jakmile máte vyrovnány hladiny, uzavřete velké vršky. Do malých otvorů usaďte prachové filtry (pokud jsou součástí dodávky). Velké nádobky externího napájení umístěte tak, aby byly ve stejné výšce jako tisková hlava. Nádobky nesmí být výše než tisková hlava, pokud se tak stane, bude inkoust samovolně protékat přes tiskovou hlavu. V průběhu tisku průběžně vyrovnávejte hladinu inkoustu v komorách nádobky (dle typu CISS).
 
Připojte do tiskárny napájecí kabel a kabel připojte do zásuvky. Tiskárnu zapněte. Nechejte proběhnout proces tiskárny. Jakmile bude proces tiskárny u konce vypněte ji.
 
Do CD mechaniky v počítači vložte CD s ovladači tiskárny. Nainstalujte ovladače tiskárny. Řiďte se přesně postupem instalace ovladačů.
 
Po instalaci ovladačů tiskárny vstupte do Ovládacích panelů počítače a otevřete položku Tiskárny a Faxy. Zde naleznete nainstalovanou Vaši tiskárnu. Klikněte na ikonu tiskárny pravým tlačítkem myši a zvolte předvolby tisku. Zde ve složce údržba spusťte čištění tiskové hlavy. Po dokončení čištění tiskové hlavy nechejte vytisknout kontrolu trysek. Jeli vše v pořádku je tiskárna připravena k práci.
 

První tisk

Po nastavení tiskárny, které najdete v odkazu níže jste vytiskli Vaši první stránku s grafikou určenou k sublimaci. Tisk a barvy nevypadají tak jak známe. Tisk je na pohled jiný, matný, barvy mají jiné odstíny. Nelekejte se! Vaše sublimační tiskárna netiskne stejně jako tiskárna s originálními pigmentovými inkousty, které znáte. Tyto tisky nelze srovnávat. K vyniknutí barev sublimačního tisku dochází až při přenosu na požadovanou látku, která je opatřena sublimačním povrchem.
 

Známé problémy

Pravidelně vyskytující se chyba tiskové cartridge (u tiskáren s CISS)
  • Chyba se opakuje pravidelně zhruba po 200 vytisknutých stránkách. Je to z toho důvodu, že je tiskárna osazena externím napájením CISS. Tiskárna má vnitřní čítač, který je nastavený na originální tiskové cartridge.
Chybu odstraníte tím, že na tiskárně zvolíte výměnu tiskové cartridge. Na externím napájení zmáčknete reset tlačítko na dobu 10 vteřin a zase jej pustíte. Tiskárna si bude myslet, že došlo k výměně tiskové cartridge. Opět zvolíte výměnu tiskové cartridge a pokračujete dále.
 
Zavzdušnění tiskové cartridge
  • Častý jev, který je doprovázen tím, že tisk začíná blednout a po vyčištění trysek přestane některá z barev tisknout. Možné příčiny bývají ve špatně umístěném externím zásobníku (velké nádobky na inkoust), nebo při tisku i čištění tiskové hlavy nejsou externí zásobníky otevřené, nebo tiskárna déle stojí a přes tiskovou hlavu se do zásobníku dostal vzduch. Tisková cartridge a externí zásobníky inkoustů s hadicovým napájením je systém otevřený, proto tomuto jevu nelze předejít. Když k tomuto jevu dojde, tisková hlava není již schopna natáhnout inkoust z externího napájení a spotřebuje barevnou náplň v tiskové cartridge. Další inkoust bez Vašeho zásahu již nenaplní. 
 
Zpomalení tiskárny při tisku
  • Pomalý tisk způsobuje tiskárna sama od sebe. Jde o to, že se používá tisk nejvyšší kvality. Tiskárna zpomalí svoji rychlost v tu dobu, kdy se začíná zahřívat tisková hlava. Aby nedošlo k poškození, tiskárna zpomalí svoji práci. Jde to obejít změnou typu papíru v ovladači tiskárny, ale požadované výsledky potom nemusí odpovídat. Nebo jakmile tiskárna začne tisknout pomalu, dokončit tisk a nechat ji minimálně tři hodiny stát zapnutou. Poté vypnout a zapnout, a pak pokračovat v tisku. Pokud je to nežádoucí v práci, tak tisknout a počítat s tím, že tisk bude trvat dlouho. (Nedoporučuje se!)
Bohužel víme, že zpomalení tisku je nepříjemné, ale software uvnitř tiskárny nelze nijak obejít. Je to ochrana tiskárny proti poškození kvalitním tiskem na kvalitní papíry, kdy přenáší mnoho inkoustu a krok tisku je velmi pomalý.
 
Zaschnutí inkoustu v tiskové hlavě
  • Zaschnutí způsobí sublimační inkoust pokud je tiskárna delší dobu v nečinnosti. (Myšleno více jak čtyři dny). Projevem zaschnutí inkoustu v tiskové hlavě je, že tisk na papír je neznatelný, nebo žádný. Při čištění tiskové hlavy se nedaří tisk rozchodit a kontrola trysek nevychází čistě. Pokud k tomu dojde, poškození tiskové hlavy bývá nevratné. Případná výměna tiskové hlavy, je finančně srovnatelná s pořízením nové tiskárny. Je možné kontaktovat naši firmu. Náš technik se může pokusit tiskovou hlavu zprovoznit, ale zázraky nečekejte.
Zbytek nastavení a návody najdete v sekci Technická podpora Sublimační tiskárny - nastavení a Sublimační tisk.

Líbil se vám tento článek? Doporučte ho svým přátelům.

Komentáře

97 % zákazníků doporučuje náš obchod

Výhody e-shopu:

  • Rychlost
Ověřený zákazník, před 2 dny

Výhody e-shopu:

  • Vše OK
Ověřený zákazník, 19. 03. 2024

Výhody e-shopu:

  • Pěkné zboží
Ověřený zákazník, 17. 03. 2024

Výhody e-shopu:

  • Rychlost
  • Cena
Ověřený zákazník, 15. 03. 2024

Proč nakupovat u nás

  • Nabízíme vám široký sortiment vyzkoušených produktů
  • Specializujeme se na reklamní agentury
  • Rozumíme problémům v tomto oboru
  • Všechny stroje máme opravdu skladem
  • Při potížích poskytujeme odbornou podporu
  • Postaráme se o servis i náhradní díly
  • Máme spoustu spotřebního materiálu za super ceny

Další informace

Novinky a slevy na Váš e-mail:
Porovnat zboží 0