Vapor Apparel - produkty a popis

Vapor Apparel - produkty a popis
Jan Krupa - 25. 8. 2017 , sekce: Technická podpora

Vapor Apparel je lídrem v oboru výroby vysoce kvalitních oděvů určených pro hromadné tištění sublimací.

Co je to sublimace? Jak funguje digitální sublimační tisk? Co je to „celoplošný tisk“? Toto jsou jen některé z mnoha otázek, které naši zákazníci mají při objevování světa jednobarevných a zdobených oděvů. Níže uvádíme několik termínů běžně používaných na našem webu a v oděvním průmyslu.

 

 

je technologie, která Vás udržuje v chladu a suchu, kdykoliv ji oblečete. Inteligentní design PURE-tech™ skvěle odvádí vlhkost, což zlepšuje fyzický výkon. Naše textilie s UV certifikátem rychle schnou a maximálně absorbují. Technologie PURE-tech™ je trvalá a prokazatelně odolná, poskytující efektivní schopnost odvodu vlhkosti po celou dobu životnosti Vašeho oblečení. Praní po praní, zápas po zápasu - PURE-tech™ čelí nejtěžším atletickým výzvám, udržujíc Vás v chladu a suchu delší dobu než non-performance (neefektivní) oblečení.

 

je technologie na bázi zinku, která udržuje tkaniny svěží a chrání je před bakteriemi způsobujícími zápach. Kromě toho, že zvyšuje výkon během používání, antimikrobiální vlastnosti také pomáhají prodloužit životnost výrobku.

chrání Vaši kůži před škodlivými UV paprsky. Řada Solar Performance je ideální pro týmové sporty, práci, dobrodružství, výpravy, pobřežní sporty a jakékoliv vysoko vytrvalostní aktivity. S ochranou proti slunečnímu záření UPF 50+ je tkanina Solar Performance lehká, pohodlná, a navržena tak, že vydrží.

oděvy Vapor Apparel, které jsou opatřeny Sublimačními Certifikáty℠, jsou speciálně navrženy pro sublimační proces. Pokud je tkanina označena jako Sublimačně Certifikovaná (Sublimation Certified℠), znamená to, že barva tkaniny pracuje s širokým vzorníkem sublimačních barevných odstínů, což zajistí vynikající kvalitu obrázku.

Celoplošný tisk (All Over Print)

Celoplošný tisk je typ sublimačního tiskového procesu, kdy se design aplikuje na celou, sublimačně připravenou tkaninu. Designy celoplošného tisku se běžně vyskytují u módních triček a šatů, a tyto oděvy mají často tam, kde se design zcela netransferoval, což je v bodech lemu a pod paží nebo u výrobní značky,  „ohyby lisu“. Šablony přizpůsobené velikosti nepotištěného oděvu určeného pro sublimaci jsou pro tento proces velice užitečné. Oděvy se pokládají rovnoměrně a vyrovnané pod termolis, který je schopný pokrýt plochu tkaniny. Proces je dokončen po sublimaci inkoustu termolisem na oděv.

 

Čistý oděv – Čistý oděv (Blank apparel)

Běžně označován jako „polotovar (blanks)“, je oděv bez potisku pro dekorační průmysl. Polotovary jsou perfektní pro soukromé značkové zboží, a je možné je použít pro digitální sublimační tisk, přímý tisk a sítotisk.

 

Digitální sublimační tisk

Plnobarevná digitální tisková technologie, která pracuje s polyesterovými substráty a substráty s povlakem z polymerů. Sublimační barviva se přenášejí kapalným inkoustem nebo gelovým inkoustem přes piezoelektrickou tiskovou hlavu a nanesou se na vysoce propustný inkoustový papír, aby se pak mohly přenést na substrát.

Technologie tisku vyžaduje kombinaci času, teploty a tlaku, aby se sublimační barviva „transferovala“ z vysoce propustného inkoustového papíru do polyesterových molekul substrátu. Obecně užívané zařízení pro sublimační transfer je termolis. Výsledkem procesu je prakticky trvalá plná barva, tisk s vysokým rozlišením, který za normálních podmínek nepopraská, nevybledne či se ze substrátu nesloupne.

Většina sublimačních barviv začne sublimovat při 175 stupních Celsia, avšak pro většinu substrátů se doporučuje 190 stupňů Celsia. Digitální sublimační tisk funguje na světlebarevných, polyesterových substrátech anebo substrátech s povlakem z polymerů. Atletické tkaniny, sportovní oděvy, keramické výrobky, polyvrstvené plasty vyztužené vlákny jsou některé z hlavních výrobkových kategorií. Digitální sublimační tisk se používá také pro potisky stánků na veletrzích, na snowboardy, lyže a skateboardy. Digitální sublimační tisk je běžně označován jako „dye sub“ tisk anebo jednoduše „sublimace“.   

Sublimace 

Sublimace je vědecký termín pro fázový přechod, kde se pevný materiál změní na plyn, bez průchodu stupněm kapalným. Sublimace je endotermická reakce a nastává, když se na pevný materiál aplikuje správné množství tlaku a tepla. U digitálního sublimačního tisku změní tlak a teplo z termolisu inkoust z pevného přenosového papíru na plyn, který je poté transferován na molekulární úrovni na sublimační certifikovaný oděv. Většina sublimačních barviv začne sublimovat při 175 stupních Celsia, avšak pro většinu substrátů se doporučuje 190–215 Celsia pro získání maximální barevnosti. Čas a teplota sublimačního procesu závisí na druhu tkaniny použité pro digitální sublimační tisk.

Líbil se vám tento článek? Doporučte ho svým přátelům.

Komentáře

97 % zákazníků doporučuje náš obchod

Výhody e-shopu:

  • Pěkné zboží
Ověřený zákazník, před 2 dny

Výhody e-shopu:

  • Rychlost
  • Cena
Ověřený zákazník, před 4 dny

Zkušenost jen ta nejlepší .Výborná komunikace a včasné dodací lhůty .

Ověřený zákazník, před 4 dny

Jsem s obchodem velmi spokojená.

Ověřený zákazník, před 6 dny

Proč nakupovat u nás

  • Nabízíme vám široký sortiment vyzkoušených produktů
  • Specializujeme se na reklamní agentury
  • Rozumíme problémům v tomto oboru
  • Všechny stroje máme opravdu skladem
  • Při potížích poskytujeme odbornou podporu
  • Postaráme se o servis i náhradní díly
  • Máme spoustu spotřebního materiálu za super ceny

Další informace

Novinky a slevy na Váš e-mail:
Porovnat zboží 0