Obecné hygienické požadavky na výrobky s reklamním potiskem

Obecné hygienické požadavky na výrobky s reklamním potiskem
Jan Krupa - 17. 1. 2020 , sekce: Technická podpora

Vyhláška č. 38/2001 Sb. Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o hygienických požadavcích na výrobky určené pro styk s potravinami a pokrmy.

Materiály na potisk uvedené na našem e-shopu jsou dodávány jako reklamní materiály určené k potisku. Materiály jako hrnky, skleněné hrnky, kovové hrnky, půllitry, sklenice, talíře, misky a materiály které přichází do styku s potravinami a pokrmem podléhají vyhlášce č. 38/2001 sbírky. Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o hygienických požadavcích na výrobky určené pro styk s potravinami a pokrmy. Tato vyhláška stanovuje podmínky potisku na materiály určené k potisku a to dvěma důležitými paragrafy.

§ 2 Výklad některých pojmů

bod 16. okrajem pro pití 20 mm široký pás podél horního okraje na vnější straně naplnitelných výrobků, který může při pití z těchto výrobků přicházet do styku s ústy;

Vztahuje se na hrnky, skleněné hrnky, kovové hrnky, půllitry, sklenice, které přichází do styku s potravinami a pokrmem. Tento bod stanovuje umístění potisku 20 mm od horního okraje. Pokud není splněno, jedná se o reklamní předměty a nelze je použít při pití.

§ 6 Barvení, potiskování a dekorace výrobků určených pro styk s potravinami

(1) K barvení, potiskování a dekoraci výrobků určených pro styk s potravinami se smí použít jen barviv a pigmentů, které budou ve výrobcích pevně zakotveny a budou vyhovovat požadavkům čistoty upraveným v příloze č. 1.

(2) Výrobky určené pro styk s potravinami mohou být potištěny jen na plochách, které nepřicházejí do styku s potravinami. U výrobků tvořených několika vrstvami může být potisk v mezivrstvě. Potisk nesmí pronikat nebo být otisknut na plochách, které přijdou do styku s potravinami. 

Podmínky § 6 jsou jasně dané. Pokud se potisk vyskytuje na ploše, která přichází do styku s potravinami, jedná se o reklamní předmět a nelze jej použít k tomuto účelu.

Použití předmětů se sublimační vrstvou v mikrovlnné troubě je zakázáno. Při ohřevu v mikrovlnné troubě se mohou potisknuté sublimační předměty ohřát na vyšší teplotu než je bod varu a tím uvolnit inkoust do ohřívané potraviny.

Celé znění vyhlášky č. 38/2001 sbírky naleznete zde.

Líbil se vám tento článek? Doporučte ho svým přátelům.

Komentáře

97 % zákazníků doporučuje náš obchod

Výhody e-shopu:

  • Pěkné zboží
Ověřený zákazník, včera

Výhody e-shopu:

  • Rychlost
  • Cena
Ověřený zákazník, před 4 dny

Zkušenost jen ta nejlepší .Výborná komunikace a včasné dodací lhůty .

Ověřený zákazník, před 4 dny

Jsem s obchodem velmi spokojená.

Ověřený zákazník, před 6 dny

Proč nakupovat u nás

  • Nabízíme vám široký sortiment vyzkoušených produktů
  • Specializujeme se na reklamní agentury
  • Rozumíme problémům v tomto oboru
  • Všechny stroje máme opravdu skladem
  • Při potížích poskytujeme odbornou podporu
  • Postaráme se o servis i náhradní díly
  • Máme spoustu spotřebního materiálu za super ceny

Další informace

Novinky a slevy na Váš e-mail:
Porovnat zboží 0