Vážení zákazníci,

ve středu 1. 5. a 8. 5. 2024 máme z důvodu státního svátku zavřeno.

Objednávky přijaté v tomto termínu budou postupně zpracovány následující pracovní dny.

Děkujeme za pochopení.

Sublimujte hrnky na jedničku

Tipy, rady, vychytávky

Každé úspěšné výrobě, ať už hrnků, plecháčků, triček atd., předchází precizní příprava. Ta začíná u grafiky v počítači přes tisk na sublimační papír a končí na vámi zvoleném produktu určeném pro sublimaci.

V následujících sedmi bodech proniknete do tajů úspěchu sublimační techniky. Protože právě detaily při sublimaci hrají důležitou roli. Za vaši trpělivost a preciznost, kterou budete věnovat přípravě
a postupu, budete odměněni skvělými výsledky přesublimované grafiky.

  1. Než vložíte hrnek do rozehřátého termolisu/trouby, doporučujeme spustit jeden cyklus naprázdno. Tím teplotu zafixujete a nebudete mít první várku hrnků méně vybarvenou či rozmazanou.

  2. Než hrníček s grafikou stáhnete do silikonové objímky, (případně vložíte do tepelné objímky lisu) je více než vhodné hrnek obalit pečicím papírem. Ten zabrání přepékání grafiky a chrání silikonovou objímku před nechtěných přenosem grafiky na ni.

  3. Pokud vám připadá, že objímka nesplňuje adekvátní přítlak, můžete na pečicí papír vložit ještě jeden či dva kancelářské papíry a tím přítlak zvýšit.

  4. Pokud dochází ke „sjíždění“ silikonové objímky z hrnku (u kónického tvaru), využijte kancelářský papír místo pečicího.

  5. Po odstranění nasublimované grafiky, nestavte horké hrnky či plecháčky blízko k sobě (například tak, aby se vzájemně dotýkaly). Mohlo by dojít k dalšímu přesublimování a obtisku grafiky z hrnku na hrnek.

  6. Nezapomeňte na důležitý fakt, že keramický hrnek potřebuje na sublimaci delší čas i vyšší teplotu oproti plechovému hrnku.

  7. U magického hrnku doporučujeme velmi šetrnou manipulaci se silikonovou objímkou. Právě u kovového zavírání je velká pravděpodobnost, že podřete jemný černý povrch hrnku. Nejlepší manipulace s hrnkem je v lisu s jednou topnou objímkou a vypodložením několikrát přehnutého pečicího papíru navíc v oblasti uzavírání, případně využijte smršťovací fólii a tím se vyhnete silikonové objímce obloukem.

Správná teplota a čas jako základ úspěchu

Zásadním kritériem pro dokonalý výsledek sublimace je nastavit na vašem zařízení správnou teplotu
a čas. Často na odzkoušení dobrého poměru těchto dvou veličin padne za vlast několik hrnků, triček atd. Ale s tím prostě musíte počítat. Někdy se stane, že produkt při sublimaci takzvaně přepečete nebo nedopečete.

Přepečení se vyznačuje přesycenými a ztmavlými barvami, často doprovázenými jevem rozoostřenosti grafiky. Naopak u nedopečení je grafika vybledlá.

Keramický hrnek – osvědčené hodnoty* pro sublimaci

Pokud se chystáte sublimovat plechové hrnky, doporučujeme snížit čas i teplotu. Plecháček se oproti keramickému hrnku prohřívá rychleji a po vyjmutí také rychleji chladne.

*Uvedené hodnoty se vztahují na zmíněné stroje, každému zákazníkovi však doporučujeme odladění k jeho osobní spokojenosti.*

Vzlínání versus rozprach barvy

Někdy se stává, že po odlepení grafiky po sublimaci, se zdá obrázek mírně rozoostřený s viditelným vzlínáním barvy směrem dolů či nahoru. To může být způsobeno několika faktory.

Prvním z nich je možnost, že jste zřejmě neoblepili sublimační papír s grafikou důkladně termopáskou a došlo tak v průběhu pečení a působení cirkulace horkého vzduchu uvnitř trouby či termolisu ke vzlínání. Zabráníte tomu dokonalejším oblepením pásky, případně po strhnutí nasublimované grafiky můžete hrnek rychle šokově zchladit (položit ho ven nebo dát na chvíli do studené vody).

Druhá možnost je, že vás zlobí špatný inkoust v tiskárně, díky čemuž dochází k takzvanému nežádoucímu rozprachu barvy. Jak vše vyřešit se dočtete v článku zde.

Hodnocení obchodu
4.8 786 hodnocení
Doporučuje
Rychlé jednání...
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Rychlost dodání
  • Kvalita výrobku
  • Skvělá komunikace
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
Milí ochotní lidé, super spolupráce. Když nevíte, rádi poradí. Obchod doporučuji.
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Rychlé vyřízení objednávky
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • můžu objednat zboží které není skladem
  • téměř žádná komunikace
  • dodržení termínu dodání - nedodání
Tentokráte nespokojen, objednané a zaplacené zboží, sice bylo deklarováno s dodáním 4 - 6 týdnů , ale žádná komunikace a zboží ....? a termín vypršel.
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Rychlost dodání
  • Výhodné ceny
Řezací fólie od jednoho metru s rychlým dodáním
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • rychlost dodání
  • skvělá technická podpora
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Rychlost
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Vše OK
Ověřený zákazník heureka.cz