Hrnky - problémy s vypalováním černé barvy

Hrnky - problémy s vypalováním černé barvy
ReklamniTechnologie.cz - 22. 7. 2015 , sekce: Sublimační tisk

Máte při sublimačním tisku na hrnky problém s vypalováním černé barvy? Poradíme vám, jak dosáhnout skutečně syté černé barvy.

Abychom dosáhli skutečně syté černé barvy, nastavíme tiskárnu na typ papíru EPSON matte, nejvyšší kvalita tisku a v záložce více možností (more options), tam, kde je nastavení barev, klikáme na zvláštní (nestandardní) nastavení, potom pokročilé nastavení, a když se nám otevře nové okno, změníme nastavení na nastavení barev, potom měníme EPSON VIVID na Adobe RGB, kontrast +15, sytost -15, potom uložíme a zatrhneme rychlý tisk, takže tiskárna takto tiskne čerň pouze černým inkoustem a neskládá černou z jiných barev. Celý postup nastavení tiskárny naleznete v tomto článku.

Jak řešit nedostatečné vypálení černé při sublimačním tisku?

Prohlédněte si fotky našich zkoušek v příloze. Jsou to tři vypálené hrnky při stejném nastavení tisku na tiskárně. Totožné hrnky, totožná doba zahřívání atp., změnil se pouze papír:
 
Ten nejsvětlejší potisk je ze standardního papíru Z88 Best Sub, jedná se o nepotahovaný rychleschnoucí papír, kde inkoust proniká dovnitř papíru a při sublimaci se všechen nepřenese, zato je po tisku okamžitě suchý a může se ihned aplikovat. Takový papír se nejvíce hodí na fotky, kdy je pokrytí inkoustem 20-30 % nebo na světlá pozadí a obrázky, kde je hodně tonálních přechodů atp. V tom případě je kvalita dostatečná. V případě, že je na předloze hodně různých světlých barev, tak i kdyby to někde bylo nedostatečně vypálené, lidským okem se to nepozná. 
 
Pokud ale chceme udělat z bílého hrnku černý, kde je pokrytí inkoustem 100 %, je každý nedostatek hned vidět a na takto obtížné tisky standardní papír na fotky Z88 Best Sub nebude stačit. Je třeba použít papíry potahované SZ88, u nichž inkoust neproniká do struktury papíru, z větší části zůstává na povrchu a po vytištění musí chvíli schnout před dalším aplikováním. Na naší fotografii je výsledek vidět na prostředním hrnku - z hybridního papíru SZ88.
 
Ten vpravo je z nejdražšího papíru TexPrint HR. Sytá a jednolitá pozadí jsou nejúplnější a nejhezčí z hybridního papíru, z TexPrintu je to taky hezké, ale není to vyplněné na 100 %, zato ale TexPrint zachytí i nejdrobnější detaily obrázku a přináší HD kvalitu, která občas hybridnímu papíru chybí.
 
hrnky-problemy-s-vypalovanim-cerne-barvy-01.jpg
 
hrnky-problemy-s-vypalovanim-cerne-barvy-02.jpg 
 
hrnky-problemy-s-vypalovanim-cerne-barvy-03.jpg
 
hrnky-problemy-s-vypalovanim-cerne-barvy-04.jpg 

Líbil se vám tento článek? Doporučte ho svým přátelům.

Komentáře

97 % zákazníků doporučuje náš obchod

Výhody e-shopu:

  • Rychlost
Ověřený zákazník, před 2 dny

Výhody e-shopu:

  • Vše OK
Ověřený zákazník, 19. 03. 2024

Výhody e-shopu:

  • Pěkné zboží
Ověřený zákazník, 17. 03. 2024

Výhody e-shopu:

  • Rychlost
  • Cena
Ověřený zákazník, 15. 03. 2024

Proč nakupovat u nás

  • Nabízíme vám široký sortiment vyzkoušených produktů
  • Specializujeme se na reklamní agentury
  • Rozumíme problémům v tomto oboru
  • Všechny stroje máme opravdu skladem
  • Při potížích poskytujeme odbornou podporu
  • Postaráme se o servis i náhradní díly
  • Máme spoustu spotřebního materiálu za super ceny

Další informace

Novinky a slevy na Váš e-mail:
Porovnat zboží 0