Vážení zákazníci,

ve středu 1. 5. a 8. 5. 2024 máme z důvodu státního svátku zavřeno.

Objednávky přijaté v tomto termínu budou postupně zpracovány následující pracovní dny.

Děkujeme za pochopení.

Jak na potisk hrnku pomocí sublimace

Vybranou grafiku otevřeme pomocí programu CorelDraw. V programu používáme šablonu, kterou si stáhneme z ReklamniTechnologie.cz, nebo sami upravíme. Šablona je o rozměrech 190 mm délky a 90 mm výšky. Importovanou grafiku usadíme na šablonu a zmenšíme na požadované rozměry.

V programu CorelDraw rozbalte menu Nástroje, klikněte na podmenu Správa barev. Zde musí být nastaveno Internal RGB-sRGB, režim pro použité efekty CMYK. Nastavení potvrdíte a zavřete.

V programu CorelDraw zvolíte tisk. V menu tisku nastavíte Vaši sublimační tiskárnu. Ještě než potvrdíte tisk, vstoupíte do menu Vlastnosti tiskárny. Zde nastavíte v předvolbách. Dokument - vysoká kvalita, v záložce Další možnosti nastavíte Korekce barev - vlastní, zrcadlový obraz, pokud není označena vysoká rychlost necháte být, pokud je - odznačíte. Tiskárna bude tisknout pomaleji a kvalitněji. Vlastnosti tiskárny potvrdíte a zavřete.

Nyní je tiskárna nastavena a můžete zvolit tisk. Do zásobníku vložte papír pro tisk sublimace Z88. Po vytištění grafiky ji ořízneme, aby nám seděla na hrníček. Grafiku na hrníček uchytíme pomocí termopásky.

Pomocí lisu na hrnky, který si připravíme přenášíme grafiku na hrníček. Lis na hrnky nastavíme. Požadovaná teplota pro sublimaci je 190 stupňů Celsia. Doba, kterou potřebuje grafika k přenosu je 180 - 210 vteřin.

Uvedené hodnoty jsou orientační, aby měl zákazník z čeho vycházet. Proto doporučujeme odladění k vlastní spokojenosti. Přítlak seřídíme tak, aby byl vysoký. Lis vždy nahříváme s čistým prázdným hrníčkem, to proto aby nedošlo k poškození topné objímky.

Jakmile je vše připraveno vyndáme nahřívaný hrnek ven a vložíme ten s nachystanou grafikou. Lis uzavřeme a spustíme časový odpočet. Po ukončení časového odpočtu z lisu vytáhneme hrnek a opatrně sundáme přenosový papír. Na hrníčku nám zůstane grafika.

Z výrobních důvodů, kdy není možné aby hrnek měl stoprocentně stejný průměr na horní i spodní části dochází k problémům k rovnému přenesení fotografií či motivů. Pokud je požadováno 100% pokrytí hrnků, pak dochází k problémům u spodního okraje vznikem mezery mezi přenosovým papírem a hrnkem.

Hodnocení obchodu
4.8 786 hodnocení
Doporučuje
Rychlé jednání...
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Rychlost dodání
  • Kvalita výrobku
  • Skvělá komunikace
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
Milí ochotní lidé, super spolupráce. Když nevíte, rádi poradí. Obchod doporučuji.
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Rychlé vyřízení objednávky
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • můžu objednat zboží které není skladem
  • téměř žádná komunikace
  • dodržení termínu dodání - nedodání
Tentokráte nespokojen, objednané a zaplacené zboží, sice bylo deklarováno s dodáním 4 - 6 týdnů , ale žádná komunikace a zboží ....? a termín vypršel.
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Rychlost dodání
  • Výhodné ceny
Řezací fólie od jednoho metru s rychlým dodáním
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • rychlost dodání
  • skvělá technická podpora
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Rychlost
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Vše OK
Ověřený zákazník heureka.cz