Vážení zákazníci,

ve středu 1. 5. a 8. 5. 2024 máme z důvodu státního svátku zavřeno.

Objednávky přijaté v tomto termínu budou postupně zpracovány následující pracovní dny.

Děkujeme za pochopení.

Jak vybrat řezací plotr

Zamyslete se nad požadovanou velikostí řezacího plotru

Jedním z nejdůležitějších kritérií výběru je vhodná velikost plotru. Od ní se odvíjí nejen konečná podoba požadovaného výsledku, ale také pořizovací cena. Při rozhodování, jak veliký plotr vlastně potřebujete, musíte brát v úvahu, jakou práci s ním budete převážně vykonávat. Pokud chcete řezat dlouhé bannery, potom vám postačí menší model. Jestli vaše zakázky běžně zahrnují velké nápisy, budete muset investovat do většího řezacího plotru. Berte v potaz, že se plotrové fólie prodávají v rolích širokých od 38,1 cm. Pokud si pořídíte plotr menší než tento rozměr, budete muset nadbytečnou fólii odstřihávat, předtím, než ji budete moci používat, což znamená plýtvání materiálem i časem.

Zvažte typy materiálů, které budete na plotru řezat

Chystáte se řezat pouze samolepicí fólie? Pak si vystačíte s levnějším modelem. Pokud však chcete přesně řezat ostatní materiály jako jsou silné plasty nebo textilie, musíte zvážit pořízení dražšího modelu. Kvalitní řezací plotry vám umožní přesnou kontrolu nad přítlakem a umístěním řezacího nože, který vám zajistí bezchybný a přesný řez do jakéhokoliv materiálu. Stolové plotry jsou zpravidla vhodnější pro řezání silných materiálů a textilií než válcové plotry. Budete-li často řezat odlišné druhy materiálu, ujistěte se, že řezací plotr umožňuje jednoduché nastavení přítlaku nože. Přítlak nože je obecně udáván v gramech a je potřeba jej měnit v závislosti na tloušťce řezaného materiálu.

Ujistěte se, že vámi vybraný plotr má dostačující technickou podporu a dostupnost náhradních dílů

Pokud budete mít jen jeden plotr, může to negativně ovlivnit vaše podnikání, pokud se stroj porouchá nebo bude potřeba vyměnit součástku. Vyhněte se také nákupu použitých nebo již nevyráběných modelů, jelikož budou náročnější na servis a údržbu. Když budete zjišťovat dostupnost náhradních dílů pro vámi zvolený model, nezapomeňte se dívat také na jejich ceny. Například řezací nože musí být pravidelně vyměňovány. Řezací plotr, ke kterému jsou potřeba drahé náhradní nože, vás v konečném důsledku bude stát mnohem více.

Zvažte náročnost obsluhy jak řezacího plotru, tak jeho softwaru

Řezací plotry se velmi liší v rozsahu funkcí a náročnosti na obsluhu. Kromě toho řezací plotry musí být používány s řezacím programem, který slouží ke komunikaci mezi plotrem a grafickým programem. Tento software se také může lišit v rozsahu funkcí. Když budete zvažovat náročnost obsluhy řezacího plotru, zamyslete se nad tím, jak zkušený bude člověk, který s plotrem bude zacházet. Pokud budete jediný, kdo bude plotr používat, můžete si dovolit koupit složitější a náročnější model na obsluhu. Pokud však zařízení bude používáno i dalšími lidmi, vyberte takové, které má jednodušší obsluhu. Řezací programy se liší v ceně, rozsahu funkcí, technické podpoře a náročnosti ovládání.

Možná vás budou zajímat naše návody k obsluze řezacích plotrů.

Hodnocení obchodu
4.8 789 hodnocení
Doporučuje
Rychlé dodání a výborná komunikace a zpětná vazba.
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Skvělý servis
Skvělá informovanost a skvělý servis
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • rychlost dodání
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
Rychlé jednání...
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Rychlost dodání
  • Kvalita výrobku
  • Skvělá komunikace
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
Milí ochotní lidé, super spolupráce. Když nevíte, rádi poradí. Obchod doporučuji.
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Rychlé vyřízení objednávky
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • můžu objednat zboží které není skladem
  • téměř žádná komunikace
  • dodržení termínu dodání - nedodání
Tentokráte nespokojen, objednané a zaplacené zboží, sice bylo deklarováno s dodáním 4 - 6 týdnů , ale žádná komunikace a zboží ....? a termín vypršel.
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Rychlost dodání
  • Výhodné ceny
Řezací fólie od jednoho metru s rychlým dodáním
Ověřený zákazník heureka.cz