Laserový transferový tisk

Nejprve se design vytiskne na přenosovou fólii pomocí laserové tiskárny a poté se přenese z přenosové fólie na textil, například na tričko, pomocí tepelného lisu. Tisk touto přenosovou technikou umožňuje potisk všemi barvami. Na výběr je také široká škála textilií. Potisknout můžete bavlnu, směsové textilie i polyestery.

Jaké jsou výhody laserového transferového tisku?

  • Oděvy potištěné pomocí této techniky můžete vyprat i více než čtyřicetkrát. Laserový transferový tisk se používá zejména tehdy, když chcete vyrábět malá množství s plnobarevnou grafikou. Můžete tisknout na světlé i tmavé textilie. Tímto způsobem získáte výsledek, který je optimálně probarvený, s atraktivním vzhledem, za rozumnou cenu a s krátkou dobou výroby.

  • Další velkou výhodou je, že při laserovém transferovém tisku zcela odpadá nutnost ořezání vytisknutých motivů. Své kreativní nápady tak můžete realizovat snadno a bez komplikací.

  • Ghost White Toner vám nabízí vše, co potřebujete pro transferový tisk na laserové tiskárně. V našem obchodě najdete tiskárny s bílým tonerem, tonerové kazety a samozřejmě také transferový materiál a transferové tepelné lisy.

Jak funguje laserový transferový tisk?

1) Příprava tiskárny

Po vybalení tiskárnu zapojte do napájení, připojte k počítači pomocí USB kabelu, nebo do sítě LAN. Proveďte instalaci ovladačů z přiloženého CD (instalaci zvládnete pomocí průvodce instalací). Poté do tiskárny vložte tonery Ghost (CMYK) a vyčkejte, dokud se nezinicializují.

Je potřeba nastavit typ papíru na displeji tiskárny:

  1. Nastavení papíru
  2. Víceúčelová přihrádka
  3. A4
  4. Běžný 3 (83-90 g/m²)

Toto nastavení je nejvhodnější pro tisk na transferovou (transparentní) fólii A.

2) Tisk grafiky

  • Do víceúčelové přihrádky vložte fólii A (matnou stranou fólie nahoru)
  • Proveďte tisk grafiky (ta musí být zrcadlově otočená, aby se pak na bavlnu přenesla ve správném zobrazení)

3) Postup při tisku barevné grafiky s bílou barvou

  1. V grafickém programu musíte mít vytvořenou siluetu připravované grafiky
  2. V předvolbách tisku zvolte:
    • Režim barvy (C):
      • Autodetekce nebo Černobíle
  3. Začněte s tonery CMYK, vytiskněte grafiku, poté do tiskárny znovu vložte již potištěnou fólii, vyměňte černý toner za bílý a dotiskněte bílou barvu za použití siluety
  4. Vzor grafiky:

4) Přenos lepidla z papíru B na fólii A

  1. Zapněte termolis - teplota 160 °C a čas 120 vteřin.
  2. Po zahřátí termolisu jej prázdný zavřete na cca 5 minut, aby se prohřála spodní pracovní deska.
  3. Grafiku z fólie A vystřihněte a k potisknuté straně přiložte potaženou stranou papír B, vložte na spodní pracovní desku lisu (ideálně do pravého nebo levého spodního rohu), přikryjte cca 8 archy obyčejného kancelářského papíru formátu A3 a lis zavřete (střední až vysoký tlak).
  4. Po uplynutí času lis otevřte a na topné desce, co nejrychleji plynulým pohybem odtrhněte papír od fólie. Papír a fólii neoddělujte na jiném místě než na pracovní desce, mohlo by dojít k nekvalitnímu přenosu. Nikdy nenechávejte fólii s papírem vychladnout!

5) Přenos grafiky na bavlnu

  1. Termolis předehřejte na 160°C, vložte bavlnu, předžehlete ji 10 - 20 vteřin
    (tím odstraníte možnou vlhkost z bavlny a vyrovnáte povrch textilie).
  2. Termolis otevřete, na bavlnu vložte fólii s grafikou (tiskem dolů), přikryjte ochrannou fólií, či pečicím papírem a následně zažehlete na 160°C, čas 30 vteřin a vyviňte maximální tlak (tlak je při nažehlování na bavlnu velice důležitý).
  3. Po uplynutí času vytáhněte bavlnu, nechte ji řádně vychladnout (doporučujeme minimálně 30 minut) a poté opatrně plynulým pohybem srolujte fólii z textilu.

Pokud chcete grafiku na bavlně zmatnit a také zvýšit její životnost při praní, vložte ji zpět do termolisu, přikryjte pečicím papírem a po dobu 5 až 10 vteřin zažehlete (teplota 160°C, tlak nižší).

Doporučujeme zhlédnout tato instruktážní videa:

Laserový tisk nabízí také možnost tisknout speciálním bílým tonerem na tmavé textilie. Stačí, když v tiskárně vyměníte černý toner za bílý. Všechny plochy, které se v počítači zobrazují černě, se tak vytisknou bíle.

V našem obchodě najdete bílý toner pro různé typy tiskáren. Mimo jiné nabízíme také odpovídající přenosové fólie, přenosová média i papír. Disponujeme různými variantami fólií se speciálními efekty, jako je například zlatá nebo stříbrná. Pokud nemáte vhodnou tiskárnu s bílým tonerem, je možné ji najít v našich sadách s bílými tonery.

Hodnocení obchodu
4.8 797 hodnocení
Doporučuje
  • Vyber zbozi, skvela cena, rychlost dodani, spolehlivost.
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • rychlé dodání
  • dobrá cena
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • rychlost dodávky
  • kvalita zboží
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • Ochota
  • Super komunikace
Objednávka byla rychle vyřízena. Potřeboval jsem navíc vypomoci a vytisknout nějaké grafiky kvůli poruše vlastní tiskárny a vše proběhlo na jedničku. Paní Šimková je velmi milá a ochotná. Za velmi dobrou cenu se mi dostalo pomoci, kterou jsem právě potřeboval. Maximální spokojenost.
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
Při zadání přepravy neoznačil možnost platby kartou, na avizu od shopu byla uvedena. Zkomplikovalo to převzetí od přepravní služyb
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • rýchle doručenie
Termolis splnil moje očakávania, som s výrobkom nadmieru spokojná.
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
Rychlá expedice zboží. Rychlé doručení.
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
  • rychlost dodání
  • ochota
  • výborná komunikace
Nemám co vytknout. Jsem naprosto spokojena
Ověřený zákazník heureka.cz
Doporučuje
Rychlé dodání a výborná komunikace a zpětná vazba.
Ověřený zákazník heureka.cz